25. syyskuuta 2012

Gumbo




Gumbo new orleans


  • Kanasuikaleita                     loota
  • Chorizoa                                pätkä
  • Isoja katkarapuja                ½ pussi
  • Pekonia                                  paketti

  • Kanalientä                            2 palaa noin 2 dl
  • Varsiselleriä                         3 - 4 vartta
  • Paprikaa                                2 kpl
  • Sipulia                                    1 - 2 kpl
  • Chiliä                   
  • Valkosipulia

  • Öljyä
  • Cajun-maustetta
  • Pippuria
  • Suolaa
  • Caynnepippuria
  • Chili rouhetta
  • Ruokosokeria
  • Vehnäjauhoja
  • Tomaattimurska

Mausta kana suolalla, pippurilla, caynnella, cajun-mausteella yms. Paista kana, chorizo ja pekoni kattilassa. Siirrä lihat sivuun, mutta jätä rasvat kattilaa. Alenna lämpöä. Jos rasvaa ei ole kattilassa tarpeeksi niin lisää voita tai öljyä. Ripottele rasvaan jauhoja samalla sekoittaen eli tee roux. Kun soosi on kinuskikastikkeen näköistä lisää öljyä ja kaikki kasvikset. Paista kasviksia niin, että ne vähän pehmenee. Lisää kanaliemi ja tomaattimurska. Kiehuta hetki ja lisää lihat. Anna kiehua 40 minuuttia tai enemmän.


Cajun maustetu lihat



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti